Subskrypcja
Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać informacje z naszego serwisu.

 
TURNUS kl 2 KUCHARZ 25.11-22.11.2024

 W klasie drugiej uczycie się trzech przedmiotów:

1. Technologii gastronomicznej
2.  Wyposażenia technicznego zakładów gastronomicznych
3.  Zasad żywienia człowieka

Zgłaszacie się na zajęcia w poniedziałek  tj 25 listopada 2024 r. do sali nr 10 na warsztatach ze skierowaniem oraz kartą informacyjną. Na drugiej stronie karty informacyjnej znajduje się wzór zwolnienia     z ostatniej lekcji na pociąg/autobus (dla osób mających problem z powrotem do domu). 
Uczniowie mieszkający w internacie przywożą ze sobą karty informacyjne                        w dwóch egzemplarzach (lub kopię).
Uczniowie korzystający z internatu mogą zgłaszać się najwcześniej               24 listopada 2024  r. po godz. 16-tej.

Plan zajęć jest umieszczony  w załączniku poniżej.

Na zajęcia należy przynieść przybory do pisania i rysowania, prosty kalkulator oraz zeszyty do poszczególnych przedmiotów.

Uczniów-pracowników młodocianych obowiązują zwolnienia lekarskie      L-4 !!!
Uczniom zabrania się korzystania z telefonów podczas zajęć!!!.

Literatura:

1.     Kmiołek-Gizara A., Sporządzanie potraw i napojów, część 1–2, WSiP, Warszawa 2020.

2.     Konarzewska M., Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, WSiP, Warszawa 2019.

3.     Kocierz K, Misiarz M., Towar jako przedmiot handlu, WSiP, Warszawa 2014.

4.     Czerwińska D., Zasady żywienia cz1 i 2, WSiP, Warszawa 2015

5.     Zienkiewicz M., Wyposażenie zakładów gastronomicznych, WSiP, Warszawa 2015


Kontakt: Teresa Karol
tel. 77 433 21 25 wewn. 221;   694 663 003
e mail: szkolenia@ckziu.nysa.pl

Załączniki:
Aktualności
Instrukcje do ćwiczeń kl 2 TO 2024
 W załącznikach zamieszczone są skrócone instrukcje do ćwiczeń   I serii

Instrukcje do ćwiczeń kl 3 TE 2024
W załącznikach zamieszczone są skrócone instrukcje do ćwiczeń   I serii

 
 

Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych oraz statystycznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
 
 
OCHRONA I PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH