TURNUS kl 2 KUCHARZ 21.05-18.06.2025
W klasie drugiej uczycie się trzech przedmiotów: 1. Technologii gastronomicznej 2. Wyposażenia technicznego zakładów gastronomicznych 3. Zasad żywienia człowieka Zgłaszacie się na zajęcia w środę tj 21 maja 2025 r. do sali zgodnie z załaczonym planem zajęć ze skierowaniem oraz kartą informacyjną. Na drugiej stronie karty informacyjnej znajduje się wzór zwolnienia z ostatniej lekcji na pociąg/autobus (dla osób mających problem z powrotem do domu). Uczniowie mieszkający w internacie przywożą ze sobą karty informacyjne w dwóch egzemplarzach (lub kopię). Uczniowie korzystający z internatu mogą zgłaszać się najwcześniej 20 maja 2025 r. po godz. 16-tej. Plan zajęć jest umieszczony w załączniku poniżej. Na zajęcia należy przynieść przybory do pisania i rysowania, prosty kalkulator oraz zeszyty do poszczególnych przedmiotów. Uczniów-pracowników młodocianych obowiązują zwolnienia lekarskie L-4 !!! Uczniom zabrania się korzystania z telefonów podczas zajęć!!!.
Literatura: 1. Kmiołek A., Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów, część 1–2, WSiP. 2. Dominik P., BHP w branży gastronomicznej, WSiP. 3. Górecka D., Limanówka H., Superczyńska E., Żylińska-Kaczmarek M., Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, część 1, Format AB. 4. Konarzewska M., Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, WSiP. 5. Kocierz K, Misiarz M., Towar jako przedmiot handlu, WSiP.
Załączniki: |